Intră pe Nordic Shops pentru cumpărături săptămânale sau delicatese pentru ocazii speciale.

Cumpără acum x

Noutati

„Chef Cofetar of the Year” Ana Consulea devine primul Brand Ambassador Elle & Vire Professionel din Romania

6 septembrie 2021imagesNordic Food

„Chef Cofetar of the Year” Ana Consulea devine primul Brand Ambassador Elle & Vire Professionel din Romania

 

Bucuresti, 6 septembrie 2021. Chef Cofetar Ana Consulea se alatura echipei de ambasadori Elle & Vire Professionnel, alaturi de nume mari ale cofetariei si gastronomiei internationale. Titlul reprezinta o recunoastere a contributiei cofetarului la revolutionarea cofetariei romanesti in ultimii ani, precum si la educarea unei noi generatii de profesionisti din industria cofetariei. Ana Consulea este primul cofetar roman cu acest statut, selectat de Elle & Vire Professionnel, unul dintre cei mai importanti producatori de produse lactate premium destinate profesionistilor, de origine franceza, prezent in peste 120 de tari. 

Ana Consulea este cofetar si antreprenor, fondatoare a braseriei-cofetarie Zexe Braserie, lansata in 2016 din dorinta de a reda savoarea cofetariei romanesti, si a gelateriei Zelato, un business aparut pe piata in vara anului 2020. Ana Consulea a studiat cofetaria la Scoala de Cofetarie din Montbeliard, iar inca de la intoarcerea in tara, in 2012, a contribuit la dezvoltarea cofetariei romanesti. 

Initiativa de a deschide Zexe Braserie a venit in 2016, la patru ani de la finalizarea studiilor, o perioada care a presupus mult efort si cercetare la nivelul istoriei cofetariei romanesti. In vara anului 2020, Ana Consulea a lansat al doilea business - o gelaterie in parcul Herastrau din Bucuresti, sub brandul Zelato. Conceptul gelateriei se bazeaza pe revizitarea acestui produs si crearea unui tip de inghetata adaptat gustului local (o combinatie intre tehnicile italiene - gelato si cele franceze – inghetata clasica, aerata).

Ana Consulea este un cofetar multi-premiat. In 2019, a primit titlul „Pastry Chef of the Year”, din partea prestigiosului ghid galben Gault & Millau, iar in 2017, 2018 si 2019, a fost desemnata „Cel mai bun Chef Cofetar din Romania”, la Gala Horeca Awards. Desemnarea sa drept ambasador Elle & Vire Professionnel reprezinta, in fapt, o recunoastere a eforturilor sustinute de a plasa cofetaria romaneasca pe harta mondiala a cofetariei, alaturi de nume si tari mari, ca Franta, Italia, Spania.

„Am descoperit brandul si standardul de excelenta Elle & Vire Professionnel atunci cand am urmat Scoala de Cofetarie din Franta. La intoarcerea in tara, nu mi-am imaginat nicio clipa ca voi folosi alte produse in propriul meu laborator de cofetarie. Mi-am dorit mereu ce este mai bun, iar Elle & Vire Professionnel inseamna mai mult decat produse de calitate superioara. Am ramas profund impresionata de atentia pe care o acorda fermierilor si de investitiile lor in inovatie si in educatie, atat pentru profesionisti, cat si pentru pasionati. Am ocazia sa contribui la formarea gustului generatiilor viitoare si ma bucur ca pot face acest lucru impreuna cu Elle & Vire Professionnel. Avem deja un parteneriat de lunga durata, iar unul dintre obiective a fost sa intru in echipa lor pentru ca impartasim aceleasi valori si aceeasi viziune in cofetarie. Sunt onorata de faptul ca m-au numit Brand Ambassador in Romania”, a declarat Ana Consulea, Chef Cofetar.

De peste 40 de ani, Elle & Vire Professionnel are o relatie bazata pe incredere cu profesionisti din gastronomie si cofetarie. Dezvoltarea unei relatii profesionale apropiate cu Chefii si artizanii este esentiala pentru a putea continua sa cream produse si servicii in linie cu asteptarile si nevoile lor. De multi ani, la Maison de l’Excellence Savencia construieste o comunitate de ambasadori francezi, precum campionul mondial in cofetarie Etienne Leroy sau Yann Brys, desemnat „Best Craftman in Pastry”. Astazi, continuam sa crestem familia de Brand Ambasadori Elle & Vire Professionnel si sa cream o comunitate de Chefi la nivel global. Acest program este sponsorizat de Pierre Gagnaire, un Chef cu multe stele Michelin. 

Suntem foarte bucurosi sa ii uram Anei Consulea bun venit in familia Elle & Vire Professionnel, in calitate de Brand Ambassador in Romania. Chef Ana Consulea detine toate abilitatile, atat la nivel personal, cat si la nivel profesional, pentru a face brandul nostru sa straluceasca in universul profesionistilor si al industriei. Avand studii in Franta si fiind inspirata de aceasta tara, Ana a fost numita "Pastry Chef of the Year" in 2019,  in Romania, de catre ghidul international Gault & Millau, dar si "The Best Pastry Chef in Romania", 3 ani la rand, in cadrul Horeca Awards Gala. Pastry Chef si fondator al Zexe Braserie si Zelato, a reusit sa reviziteze retete locale traditionale intr-un mod foarte original. Incantata sa impartaseasca, creativa si entuziasta, Chef Ana Consulea va fi ambasadorul ideal care va reprezenta brandul nostru in Romania!”, a declarat echipa Elle & Vire Professionel.

Nume importante in programul de Brand Ambassadori

Programul de ambasadori este una dintre initiativele brandului Elle & Vire Professionnel de a crea o comunitate globala de Chefi, care sa contribuie la cresterea gradului de constientizare si educare in directia calitatii in randul profesionistilor din sectorul alimentar, in mod special din cofetarie si patiserie. De asemenea, acest program este creat si sustinut de Maison de l’Excellence Savencia, condusa de doi chefi executivi Nicolas Boussin si Sébastien Faré.

Elle & Vire Professionnel a recunoscut-o Brand Ambassador pe Chef Cofetar Ana Consulea datorita conceptului sau unic in cofetarie, care are in centru standarde de calitate internationale, dar si datorita implicarii Chef Cofetarului roman in educatie, in modelarea si formarea de noi generatii de cofetari, contribuind la dezvoltarea acestei industrii in tara.

Din programul de Brand Ambassadori fac parte 25 Chefi Cofetari renumiti la nivel international, cu experienta vasta in industrie, printre care chefii francezi Frédéric Cassel, Yann Brys (cel mai bun patiser-artizan din Franta - Meilleur Ouvrier de France), Jean-Baptiste Lavergne Morazzani (care la 23 de ani a primit o stea Michelin), si Étienne Leroy, castigator al Campionatului Mondial de Cofetarie, iar programul este in continua dezvoltare. 

Povestea Elle & Vire Professionnel, din Franta in toata lumea

Povestea Elle & Vire Professionnel a inceput in 1945, in Normandia (Franta), o zona de exceptie, renumita international pentru calitatea laptelui. Elle & Vire Professionnel a devenit intre timp unul dintre brandurile de produse lactate de referinta la nivel mondial, diferentiindu-se printr-o gama de produse de calitate premium, o retea de distribuitori extrem de performanti si cativa consilieri culinari dedicati, care impartasesc din experienta, expertiza, dar si pasiune, in toata lumea.

Producatorul de lactate acorda o atentie deosebita fermierilor si conditiilor speciale de crestere a animalelor, care petrec 210 zile pe pajisti, din aprilie pana in octombrie. Dieta vacilor este suplimentata cu proteine de la siloz de porumb si lucerna. In plus, laptele este colectat de la 1.300 de crescatori, care au un numar de vaci raportat la numarul de hectare si anume, o medie de 62 de vacute pentru 80 de hectare.

De altfel, Elle & Vire Professionnel investeste in inovatie, sustenabilitate, mediu si educatia oferita profesionistilor si pasionatilor. 

Despre Ana Consulea

Ana Consulea a studiat cofetaria in Franta, la Scoala de Cofetari din Montbeliard, unde a avut sansa sa invete de la nume mari din cofetaria artizanala mondiala. Dupa absolvirea scolii de cofetarie, in 2012, Ana s-a intors in Romania, hotarata sa schimbe gusturi si mentalitati si sa arate publicului din Romania ca avem o cofetarie robusta si plina de personalitate.

Cofetarul a reusit rapid sa atraga atentia prin linia de deserturi de calitate, servita initial in restaurantele familiei - Zexe. Initiativa de a-si deschide o braserie proprie, in care toate prajiturile sa stea sub acelasi acoperis, a venit in 2016, la patru ani de la finalizarea studiilor, o perioada care a presupus mult efort si cercetare la nivelul istoriei cofetariei romanesti. Ana Consulea a reusit sa reviziteze, intr-un mod original si foarte contemporan, cu ingredientele si tehnicile de astazi, retete istorice de prajituri romanesti, uitate de mult - Take Ionescu, Carmen Sylva, Joffre si Regina Maria. Pe langa linia de deserturi istorice, Ana Consulea a revizitat in maniera originala o serie de deserturi  internationale, adaptate gustului local (Le Petit-Antoine – best-sellerul de la Zexe Braserie, Foret-Noire, Jardin d`Eden, Trois Chocolats, Medovik etc.), a creat o gama de prajituri nostalgice (pandispan cu visine, chec marmorat – „de mamaie”, crumble cu prune, cozonac clasic) si o serie de sortimente de inghetata artizanala cu arome unice (coliva, catina, eugenie, must, paine prajita si magiun etc.). 

In 2014, Ana Consulea a dat lectii de cofetarie finalistilor de la emisiunea MasterChef, iar in 2017, a demarat cursul de cofetarie DallesGo, pe care il preda si in prezent. In 2017, 2018 si 2019, a primit titlul „Cel mai bun Chef Cofetar din Romania”, la Gala Horeca Awards, iar in 2019, a primit titlul „Pastry Chef of the Year”, din partea Gault & Millau. 

In vara anului 2020, Ana Consulea a lansat un nou business – o gelaterie in parcul Herastrau din Bucuresti, sub numele Zelato. Noul brand reprezinta 100% viziunea cofetarului asupra inghetatei si se bazeaza pe „revizitarea” acestui produs si crearea unui tip de inghetata adaptat gustului local (o combinatie intre tehnicile italiene - gelato si cele franceze – inghetata clasica, aerata), dar si pe evidentierea caracterului ludic al inghetatei (la nivel de identitate vizuala, design, dar si gust; in vitrina Zelato se regasesc o serie de arome nostalgice si unice, printre care zelato cu paine prajita si magiun de prune sau zelato cu biscotto autohton – eugenie). Zelato este un concept Zexe si are in centru acelasi standard de calitate cu care oaspetii au fost obisnuiti inca de la inceputuri.

Pentru mai multe informatii: https://www.anaconsulea.ro / https://zexebraserie.ro/ https://zelato.ro

Whoops, looks like something went wrong.

(1/1) ErrorException

ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0)

in Response.php (line 1266)
at HandleExceptions->handleError(8, 'ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0)', '/home/nordicgroup/nordic-food.ro/vendor/symfony/http-foundation/Response.php', 1266, array('targetLevel' => 0, 'flush' => true, 'status' => array(array('name' => 'zlib output compression', 'type' => 0, 'flags' => 112, 'level' => 0, 'chunk_size' => 16384, 'buffer_size' => 20480, 'buffer_used' => 0), array('name' => 'default output handler', 'type' => 0, 'flags' => 112, 'level' => 1, 'chunk_size' => 0, 'buffer_size' => 32768, 'buffer_used' => 20532)), 'level' => 0, 'flags' => 96, 's' => array('name' => 'zlib output compression', 'type' => 0, 'flags' => 112, 'level' => 0, 'chunk_size' => 16384, 'buffer_size' => 20480, 'buffer_used' => 0)))
at ob_end_flush()in Response.php (line 1266)
at Response::closeOutputBuffers(0, true)in Response.php (line 389)
at Response->send()in index.php (line 60)